AKTUALITY

Skvělé šachové úspěchy žáků naší školy!

Jana Pekařová | 23.5.2017 | Soutěže

13. a 14. května úspěšně bojovali šachisté ze ZŠ Skálova a  Alešovky na dvou frontách.
Na Mistrovství České republiky do 8 let v Malenovicích poblíž Frýdku Místku se vydali 3 žáci nižšího stupně Alešovky. Nutno podotknout, že žádná jiná škola neměla tříčlenné zastoupení!!!
V náročné kategorii chlapců do 8 let obsadil šestiletý Roman Grešl celkově 41. místo , v redukované tabulce do 7 let skončil 6. a je přihlášen na Mistrovství světa do 8 let v běloruském Minsku.
V kategorii dívek do 8 let vybojovala 22. místo Linda Rytířová, kterou o lepší umístění připravila pouze nezkušenost. Ve většině partií hrála lépe než soupeřky. V konkurenci dívek, které většinou měly odehráno zhruba o 40 turnajů více, je to skvělý úspěch. Sedmiletá Hanka Mocková obsadila v kategorii dívek do 8 let 27. místo. Její šachová dovednost jde nahoru raketovým způsobem. Vždyť hraje šachy teprve 8 měsíců.

Starší žáci Skálovky ve stejném termínu úspěšně absolvovali Krajský přebor mládeže. Skvělého úspěchu dosáhla Karolína Macháčková, která kategorii dívek do 16 let vyhrála a vybojovala si účast na Mistrovství české republiky do 16 let. V podstatně těžší soutěži chlapců do 14 let obsadil Daniel Jodas 7. místo, v redukované tabulce ročníku narození 2005 skončil 4. a je považován za jednoho z adeptů na Listinu talentů. Pravidelných turnajů se účastní necelý rok.
Všem pěti hráčům děkujeme za skvělé výkony
Trenéři ŠK ZIKUDA Turnov