AKTUALITY

Úspěšná halová sezóna našich atletů

Tomáš Krištof | 29.3.2019 | Sportovní příprava

Velmi úspěšnou atletickou halovou  sezónu 2019 mají za sebou naši žáci navštěvující sportovní přípravu. V dresu AC Turnov se představili Jakub Šafář a Nela Vaníčková na Mistrovství České republiky v kategorii žactva ve vícebojích i jednolivých disciplínách. Dále se řada našich žáků zúčastnila krajských přeborů v atletice a bojovala zde o cenné medaile i zkušenosti.

Jistě nejúspěšnějším atletem byl žák devátého ročníku Jakub Šafář, který vybojoval celkem tři cenné kovy z MČR. Sezónu začal obrovským úspěchem na MČR ve vícebojích, kde novým Národním rekordem v halovém sedmiboji získal svůj první mistrovský titul. Kuba však dále pokračoval ve skvostných výkonech a na MČR žáků v Ostravě přidal další zlato ze skoku o tyči, kde naprosto dominoval a skočil o více jak 30 centimetrů než druhý v pořadí. Na stejném šampionátu si Kuba pověsil na krk ještě stříbrnou medaili z trati 150 metrů, kde zdatně konkuroval republikové sprinterské špičce.

Atletkou, která si výborně vedla v republikové konkurenci, byla žákyně osmé třídy Nela Vaníčková. Nela nás nejvíce potěšila na MČR žactva na trati 60 metrů překážek, kde skončila na smolném, ale velmi ceněném čtvrtém místě, kdy si v rozběhu vylepšila osobní rekord až na 9,05 s. Nela dále závodila ve skoku o tyči, kde skončila desátá. Velmi dobře se předvedla i na MČR ve vícebojích, kde brala dvanáctou pozici.

Na začátku února se velmi dobře předvedlo naše mladší žactvo (6. a 7. třídy), které odjelo bojovat v hojném počtu na krajský přebor do jablonecké atletické haly. Výsledkem byla medaile Jana Richtra na trati 60 m překážek a řada bramborových umístění našich žáků. Tuto sobotu se řada sportovců představí na KP v přespolním běhu v Mladé Boleslavi a pak se již atleti začnou svědomitě připravovat na sezónu pod otevřeným nebem, kde o nás bude jistě zase hodně slyšet!