AKTUALITY

Jak to jde v 1. A

Radka Žáčková | 15.5.2020 | 1. A

Že jsou děti z 1.A neohrožení námořníci a nezaleknou se ani současného vlnobití, přesvědčují svoji paní učitelku každým dnem.
Spolupracují se svou kapitánkou poctivě a z plných sil. Nikdo nemusí mít obavy  z toho  že by do  Písmenkova a Číslovic připluly  děti, které neumějí číst, psát a počítat. Perfektní výběr knížky a své čtení předvedly paní učitelce při videohovorech. Čtení i psaní si procvičují také u vzkazů, které si vzájemně velmi často s kapitánkou posílají. Je totiž důležité neustále držet správný směr plavby. Občas cestou uloví zlatou rybku, a to si pak mohou i něco přát, sem tam narazí na žabku nebo chameleona, čmeláky a chřestýše. Také Malá čarodějnice se dětem  připletla do cesty. A to pak byl divoký let na koštěti. Při video počítání si plavčíci  procvičili nejen své hlavy, ale také své svaly.
Svoji kapitánku  malí plavčíci vidí pouze jednou týdně, ale každý den ji alespoň slyší. Posílá jim  záchranné kruhy, svým hlasem se snaží je provázet jejich školní prací.
  Na konci každého týdne posílají prvňáčci své paní učitelce týdenní hodnocení, do nějž každý den po skončení svého učení zapisují, co nového se dozvěděli, co jim ještě není jasné, co by se ještě chtěli dozvědět a jak se jim práce dařila.  
Paní učitelka děkuje všem rodičům malých školáků za jejich pomoc při domácí výuce, bez ní by to nešlo.Za častou zpětnou vazbu, kterou jí dávají, je velmi důležitá. Za to, že jsme opravdu všichni na jedné lodi a táhneme za společný  provaz.