AKTUALITY

Sportovní příprava a halová sezóna

Tomáš Krištof | 18.3.2022 | Sportovní příprava

Žáci sportovní přípravy naší školy opět po roce okusili jaké je to závodit v hale. V únoru a březnu se bojovalo v Jablonci nad Nisou o krajské medaile, někteří z našich závodníků se v dresu AC Turnov představili dokonce na Mistrovství České republiky.

Přes 30 žáků se představilo na krajských přeborech mladšího žactva. Medaili zde získala Nela Vaníčková ve skoku vysokém, Adam Patočka ve vrhu koulí a Matyáš Vrzáň se Štěpánem Šafářem ve štafetě na 4 x 200 m. Ještě před jarními prázdninami se taktéž v Jablonci představili starší žákyně a žáci. Z početné výpravy lze vyzdvihnout především dvojnásobné krajské přebornice Terezu a Anetu Markovy, medailistu ve vrhu koulí Jakuba Šteigra nebo Matěje Mařase, který bral stříbro na 1500 m.

Největšího úspěchu jsme se však dočkali při MČR v Praze ve Stromovce. Ondřeji Plecháčkovi se zde při své premiéře na MČR podařilo získat zlatou medaili v chůzi na 3000 metrů. Ondru napodobila kolegyně z osmého ročníku Tereza Marková, která si vynikajícím časem v běhu na 300 metrů řekla o titul Mistryně ČR (41,67 s)! Trochu smolné, ale velmi cenné čtvrté místo brala Aneta Marková na překážkách a ve skoku vysokém byla mezi republikovou elitou pátá za výkon 160 centimetrů. Na MČR se představil také Matěj Mařas, který doběhl na trati 3000 m na desátém místě.

Nyní sportovce čeká příprava na jarní část atletické sezóny (květen + červen), snad se nám po dvou letech vrátí také školní atletické závody. Všem sportovcům, kteří se závodů zúčastnili, je třeba poděkovat a pochválit je za výbornou reprezentaci naší školy.